Skupaj se izgubljamo že od leta 2011!

Moje ime je Luka Kastelic. Sem idejni vodja projekta koruzni labirint Krtina in kot prvi sem Sloveniji predstavil koruzne labirinte že leta 2011. Osnovna ideja izhaja iz Severne Amerike, kjer ustvarjajo tovrstne labirinte že od leta 1993. Razvil sem model obiskovanja labirinta na način, da obiskovalci poiščejo zabavno poučne točke s pomočjo katerih izpolnjujejo geslo. Za pravilno izpolnjeno geslo sodelujejo v nagradni igri in prejmejo nagrado. Prav tako smo ponujali podaritev darilnih bonov. Danes imamo darilne kartice, ki jih enostavno lahko tudi komu podarite.

  • 2008

Diplomiral na temo: Zabaviščni tematski park koruzni labirint kot poslovna priložnost.

  • 2011

Odprl tematski park s koruznim labirintom na Bledu v sodelovanju z Bojanom Gogala. Labirint Bled je deloval do leta 2013.

  • 2018

Odprl koruzni labirint v kraju Marjeta na Dravskem polju v bližini Maribora v sodelovanju z Društvom za preživljanje prostega časa v naravi.

  • 2021

Odprl koruzni labirint v kraju Krtina v bližini Ljubljane.

Leto 2021 smo za motiv našega Koruznega labirinta Krtina izbrali zmaja, simbol slovenske prestolnice Ljubljane, ki se nahaja v bližini našega labirinta.

Naš koruzni labirint Krtina se razprostira na 4,5 hektarjev koruznega polja, ki se nahaja v manjšem kraju Krtina. Labirint obkrožajo koruzna polja, travniki in sprehajalna pot. Nedaleč proč teče potok Radomlja. V središče koruznega labirinta smo postavili most, s katerega se odpre pogled na ves labirint in okolico s slikovito cerkvijo Sv. Lenarta in Sv. Roka. Posebnost sta tudi 2 vhoda in izhoda, da lahko sami izberete kam vas bo popeljala pot. Slike si lahko pogledate v naši galeriji.

Načrtovanja smo se lotili že nekaj let nazaj, z delom pa smo pričeli meseca aprila 2021. Pričeli smo s sejanjem koruze, nato meseca maja z zarisovanjem in čiščenjem poti, meseca julija pa je sledila celotna postavitev in otvoritev. Cenik si lahko pogledate tukaj.

Urejeno je parkirišče za cca. 50 avtomobilov, na voljo so sanitarije in wi-fi povezava. Odpiralni čas lahko preverite tukaj.

  • 2022

Odprli koruzni labirint v obliki Indijanca, kot poklon in v zahvalo tej neverjetni civilizaciji, ki nas je med drugim spoznala tudi z neprecenljivo poljščino koruzo.

  • 2023

Odprli že dolga časa nazaj načrtovano podobo koruznega labirinta v obliki vesolja, saj je tako skrivnostno in razburljivo za raziskovanje kot labirinti. Poimenovali smo ga Koruzno vesolje. Vse novosti redno objavljamo med našimi novicami.

labirint-bled

Labirint Bled 2011.

labirint marjeta

Koruzni labirint Marjeta na Dravskem polju 2018.

Koruzni labirint 2021

Koruzni labirint Krtina 2021.

Koruzni labirint Krtina 2022.

Koruzni labirint

Koruzni labirint Krtina 2023.